srijeda, 2. studenoga 2016.

Da li ste znali da je zemlja ravna površina a ne nekakva lopta i sva njena mora su ravna, kao po zakonu spojenih posuda - Ravna zemlja

Ljudi koji vjeruju u rotirajuću kuglu zamišljaju da su zemlja i atmosfera jedno isto homogeno tijelo spojeno gravitacijom, što je nonsens i potpuno netočno naravno, dovoljno je reći da pogledaju kretanje dima, ptica, insekata, aviona.. koje gravitacija privlaĉi ali ne u perfektnoj sinhronizaciji. I rijeke su fluid, one i teku zbog“gravitacije“ (koja ne postoji kako se to klasiĉno shvata, vidi kasnije taĉke) pa bi tako morala da se ponaša i atmosfera – kada bi bili rotacija zemlje. Atmosfera je međutim mirrna.

Dokaz da zemlja ne rotira su i avioni ili projektili koji idu u smjeru Istok-zapad odnosno zapad- istok.. pređeni put je uvek isti, u milimetar – što je nemoguće ako rotiramo, to je potpuno isto kao i plivač uzvodno i plivač nizvodno – nikada ne bi mogli da pređu isti put gledano sa obale! U praksi, put projektila, topovskog đuleta, ispaljenog metka ili aviona uvek je isti u oba smera..

Avion koji leti ka istoku morao bi da leti brže od rotiranja planete (1000 mph a avion leti 500 mph) da bi stigao na cilj, i obratno; avion koji ide ka zapadu bio bi kao plivač uzvodno – sam cilj bi mu se približavao. U praksi nije tak.
Avion koji leti 1000mph ka istoku praktično bi lebdio u mjestu

Nema komentara:

Objavi komentar