nedjelja, 9. travnja 2017.

Horizont se spušta sa povećanjem visine. Istina ili ne! Globus Vs Ravna Zemlja

Ovih dana se pojaviše stranice koje osporavaju da je Zemlja ravna. Došlo je do zadnjih trenutaka opstanka vjerovanja u teoriju loptaste Zemlje. Pokret Ravna Zemlja je došao do svog vrhunca i osvijestio je mnoge stanovnike u skoro svim državama svijeta. To su shvatili oni koji su stvorili zabludu heliocentrični model Zemlje, te su pokrenuli svoj kanal da dokazuju ono što su lagali svih ovih godina. Zašto su se sjetili baš sada da dokazuju ono što su tih davnih godina rekli da je istina i tu istinu uvrstili u svaki školski program na svijetu. Jednostavno , jer su uvidjeli da polako mnogi shvataju njihovu laž i da shvataju da je model ravne Zemlje istinit. Da vidimo koji primjer je Vama realističan i istinit! Upotrijebite zdrav razum.

A: Primjer poznavalaca realista (Ravne Zemlje):

Nakon što dobro pogledate i shvatite ovaj eksperiment jednog od članova pokreta Ravna Zemlja bit će vam sve jasno.

B: Primjer vjerovanja teoretičara loptaste Zemlje:

Teoretičari loptaste zemlje su iznijeli sljedeći dokaz da je horizont zakrivljen:

Naglašavaju da je ovaj snimak je napravio pilot tijekom ljeta QF-7 Airbus A-380, na izravnoj liniji od Sydneya do Dallasa, 27. siječnja 2017. godine. Pazite zabranjeni su svi komentari, jer znaju da ne mogu argumentovati ni jedan dokaz za svoje tvrdnje Zatim kažu da: Ravnozemljaši tvrde kako se horizont uvijek podiže do razine očiju. Snimak iz pilotske kabine pokazuje da se s porastom visine horizont, u stvari, spušta. Na visini od 10.000 metara se jasno vidi da se horizont spustio nekoliko stupnjeva u odnosu na razinu očiju. Uzrok spuštanja horizonta ispod razine očiju nije perspektiva, loša vidljivost, savijanje krila ili skretanje zrakoplova. Uzrok je zakrivljenje Zemlje. Spuštanje horizonta nekoliko stupnjeva sa porastom visine je moguće samo ako je Zemlja kugla. Ako netko tvrdi da se horizont uvijek podiže do razine očiju, neka pokaže pravi snimak, a ne kompjutersku animaciju, i neka objasni gdje i kada je vršeno mjerenje, do koje visine, i koja je bila početna točka mjerenja.

Moramo naglasiti sljedeće u vezi zrakoplova koji lete na velikim visinama a to je da upoznate konstrukciju prozora.

Mnogi nam postavljaju pitanja kako to iz privatnih klipnih zrakoplova vide sve ravno a iz putničkih vide malo zakrivljenje, što je ne logično. Istraživali smo da i to objasnimo i nakon 20 dana pretrage i proučavanja konstrukcije prozora na velikim putničkim zrakoplovima, došli smo do zaprepaštavajućeg zaključka. Svaki prozor se zakrivljuje. I to središnji dio stakla se sam zakrivljuje i to veoma malo zbog različitog pritiska na različitim visinama leta aviona. Zato na nižim visinama vidite ravno a na vecim malo zakrivljenje. Napominjemo nije ovakva konstrukcija u svim zrakoplovima, zato u nekim vidite stvarnu ravan. Poanta je da ovo srednje staklo koje se zove "dynamic modul" usled većeg tlaka u zrakoplovu nego izvan njega stvara "fish eye lense" efekt, što rezultira time da putnici u zrakoplovu vide zakrivljenje, tamo gdje ga nema... Isto tako, kada je tlak jednak (dok je avion na tlu) "dynamic modul" daje realnu sliku, bez zakrivljenja, pogodite zašto?!?! Da vam nikada ne padne na pamet da razmišljate o tome. Ispod su crteži iz literatura o konstrukcijama zrakoplova, da sami vidite kako se služe snimkama koje se snimaju kroz ovakve vrste zrakoplovnih prozora, koji stvaraju efekat ribljeg oka.

ZAKLJUČAK:

Nema nikakvog zakrivljenja horizonta. Video kojeg su eksperimentalno snimili poznavaoci Ravne Zemlje (realisti) su lijepo izračunali, snimili, osmatrali i detaljno objasnili kako nema nikakve zakrivljenosti, dok su teoretičari loptastog modela Zemlje pokušali snimanjem kroz zrakoplovne prozore koji zakrivljuju usljed velikog pritiska unutar zrakoplova na velikim visinama dokazati zakrivljenje horizonta. Nadamo se da ćete sami prosuditi koja verzija je realistična i napisati komentar o tome.





IZVOR:http://hteam.org/horizont-se-spusta-sa-povecanjem-visine-istina-ili-ne-globus-vs-ravna-zemlja/

1 komentar:

  1. Uopce problem nije tezak problem je sto neki ne razumiju i ne mogu spoznati glavni problem..horizont je ravna linija ,kad osoba gleda u daljinu vidi do odredene granice taj predmet ,kako je predmet dalje bez pomagala nemoguce ga je vidjeti,kad se avino digne na odredenu visinu horizont bi se trebao zakrivljavati medutim koliko god se avion dizao pogled je uvije jednak nema zakrivljena

    OdgovoriIzbriši