nedjelja, 16. travnja 2017.

Eksperimenti sa vodom u svrhu dokazivanja zakrivljenosti zemlje – Ravna zemlja – HTeam Group

Eksperiment1: nivo vode u cijevima dokazuje da je Zemlja ravna

Eksperiment 2: Dokaz vodom da gravitacija ne postoji i da je Zemlja ravna


Experiment sa laserom za zakrivljenost zemlje

Flat Earth | Laser test 1 dio, na jezeru Balaton u Mađarskoj pred test, objasnjenje kako su lazirali mjerenje, te ćemo ih mi ponoviti sa našom opremom.

Flat Earth | Laser test 2 dio, na jezeru Balaton u Mađarskoj, test u živo


Najpoznatiji eksperimenti koji su za svrhu imali dokazati kako je Zemlja ravna ploča odvijali su se na kanalu Old Bedford tijekom krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

Old Bedford kanal proteže se dužinom od 20 milja, od kojih je 6 u ravnoj liniji i kao takav bio je idealan za eksperiment koji je uključivao veslača koji se udaljava prema krajnjoj točki točno 6 milja od početne točke promatranja. Prvi, jednostavan eksperiment proveo je engleski izumitelj Samuel Roubotam. Na čamac je pričvrstio zastavu, tako da je bila točno 5 stopa iznad razine vode. Samuel je ušao u vodu, i držeći teleskop 20 cm iznad površine vode promatrao čamac kako se udaljava.

Pod pretpostavkom da je Zemlja sferična, obujma 25 tisuća milja, izračunao je da bi teleskop postavljen na visini 20 cm od površine vode, već poslije jedne milje kao tangenta vidnog polja dotaknuo vršak sfere, te da bi nakon te točke zastavica trebala "tonuti" ispod vidnog polja. Ipak, mogao je vidjeti čamac i poslije čitavih 6 milja i na temelju toga je zaključio da zakrivljenje nema, te da zemlja mora biti ravna ploča.

Nakon ovog eksperimenta proveo je još jedan sličan, postavivši u kanal 6 zastavica na štapove jednake visine koje je učvrstio na podlogu u razmacima od jedne milje. Zatim je teleskop postavio na istu visinu na koju su bile postavljene zastavice i kroz njega je gledao vrhove zastavica. Sve su bile poravnate u savršenoj liniji, nijedna nije "zaronila" dolje kako bi očekivali zagovornici sferične Zemlje, što bi se neizostavno moralo dogoditi kada bi površina Zemlje bila zakrivljena.
Na tragu istraživanja Samjuela Roubotama, lejdi Blount je 1904. godine provela još jedan eksperiment na Old Bedford kanalu. Unajmila je profesionalnog fotografa koji je u ondašnje vrijeme imao posljednju riječ tehnike, foto-teleskopsku kameru, kako bi na udaljenosti istih tih 6 milja fotografirao bijelu zastavu površine 15 četvornih stopa, s crnim rubovima od kojih je donji bio tik na razini vode.
Fotografija je pokazala zastavu u punoj veličini, potvrdivši tim eksperimentom zaključak Samjuela Roubotama, da voda kanala čitavom tom dužinom nije zakrivljena već ravna, te stoga i zemlja nije zakrivljena - već je ravna ploča. Uzevši u obzir da ondašnja tehnologija nije uključivala fotošop, ta fotografija uzrokovala je buru rasprava na temu ravne Zemlje! Ravnozemljaši znaju da je naša planeta zapravo izgleda kao tanjur, iznenađujuće slično logotipu UN-a. Je li vođa kreatorskog momčadi tog logotipa, američki arhitekt Donald McLaughlin, bio također zagovornik ideje kako je Zemlja ravna ploča?

Izvor: http://hteam.org/

Nema komentara:

Objavi komentar